Verpakkingsmachines

Consejo is gespecialiseerd in het leveren van verpakkingsmachines voor het verpakken van allerhande producten in karton. Meestal kunnen wij de vraagstukken oplossen met standaard machines maar Consejo is ook veelvuldig bezig met speciale ontwikkelingen. Dit wordt in eigen huis uitgevoerd zodat onze grote ervaring volledig benut kan worden. 

De verpakkingsoplossingen:

  • Primair verpakken. Eén van onze activiteiten is het verpakken van primaire producten. Wij verpakken onverpakte producten direct na de productie. Het onverpakte product dat geproduceerd wordt verpakken wij rechtstreeks vanuit de productielijn, steralisatielielijn, diepvries of uit de tussenopslag. Voorbeelden zijn snacks, bakkerijproducten, hagelslag, honden en kattenvoer enz.
  • Secundair verpakken. Vaak wordt dit ook wel casepacking of omverpakken genoemd. Het betreft meestal een verpakking die het mogelijk maakt om producten te transporteren. Voor het verpakken van doosjes of zakken gevuld met product in dozen of trays, hebben wij een grote diversiteit aan oplossingen. Deze oplossingen staan uitgelegd op de betreffende pagina van de door u geselecteerde methode. U kunt een keuze maken uit verschillende manieren van verpakken. Hetzij halfautomatisch of geheel automatisch. 
  • Palletiseren. Palletiseersystemen besparen tijd en maken zware handmatige palletiseerhandelingen aan het einde van de verpakkingslijn overbodig. Daardoor kunnen ze dus zorgen voor een zeer substantiële Return on Investment. De verschillende types palletiseersystemen variëren van meer standaard configuraties tot volledig op maat gebouwde systemen. Doorgaans bevatten deze systemen volledig geautomatiseerde lege palletverwerking, tussenlegvelopleggers en ook automatische stretch wrapping mogelijkheden.