Dozenopzetmachine A-600

Knecht dozenopzetmachine A-600

De volautomatische A-600 is een machine voor het opzetten van de dozen, vouwen en vervolgens sluiten van de bodemkleppen met Hotmelt. De capaciteit van deze machine is tot maximaal 20 dozen / minuut.

De dozenopzetmachine A-500 is een volledig servo-aangedreven machine voor continu industrieel gebruikt. Middels een servo aangedreven arm met (vacuüm)zuignappen worden de dozen uit het magazijn getrokken.  Achtereenvolgens grijpt een tweede beweegbare arm de andere zijde van de plano en vouwt deze positief open. Door dit systeem worden de dozen haaks open getrokken en dit is minder karton gevoelig. Het systeem is tevens bijzonder geschikt voor vierkante dozen. 

Daarnaast worden de dozen middels zuignappen, die aan een Gantry-systeem (onderhoudsvrij systeem met een horizontale en verticale servo beweging) zijn gemonteerd, aan de binnenzijde gegrepen en horizontaal door de machine getransporteerd. Doordat de dozen aangezogen worden aan de binnenzijde van de reeds gevouwen binnenkleppen blijft de doos perfect haaks tijdens de transportbeweging. Door dit systeem is de machine zeer goed toegankelijk door het ontbreken van zijbanden of -geleidingen.

Aansluitend worden de dozen gesloten met hotmelt. De hotmelt wordt middels een meervoudig pistool tijdens het transport op de buitenzijde van de binnen kleppen gespoten. Door de doos zeer nauwkeurig over dit pistool te transporteren is er totaal geen lijmvervuiling en zijn de streep diktes zeer constant. De lijmstreep lengte is op het display eenvoudig in te stellen. De aansturing van de lijmpistolen vind plaats middels de servo besturing.

Voordelen

  • Dozen worden altijd haaks opgezet.
  • Dozen zijn het gehele proces gefixeerd middels (vacuüm)zuignappen.
  • Magazijn kan tijdens het proces bijgevuld worden.
  • Goede machinetoegankelijkheid  (geen transportbanden en geleidingen e.d.)
  • Kostenbeparing door het toepassen van energiezuinige servomotoren en elektrische vacuümpompen.
  • Formaatomstelling: in 3 minuten zonder gereedschap.
  • Kleur: naar klantwens volgens RAL-kleur.

Neem direct contact op met ons voor meer informatie over deze machine.

Downloads

Datasheet Knecht dozenopzetmachine A-600    

Ga naar de website van Maschinenbau Knecht GmbH