Dozenopzetmachine A-700

Knecht dozenopzetmachine A-700

De volautomatische A-700 is een machine voor het opzetten van de dozen, vouwen en vervolgens sluiten van de bodemkleppen met Hotmelt. De capaciteit van deze machine is tot maximaal 40 dozen / minuut. Deze machine is uitermate geschikt voor hoge capaciteiten.

De dozenopzetmachine A-700 is een volledig servo-aangedreven machine voor continu industrieel gebruikt. Middels een servo aangedreven arm met (vacuüm)zuignappen worden de dozen uit het magazijn getrokken. De plano wordt op een transportslede gelegd en deze transporteert de plano naar de opzetpositie. De liggende plano wordt aan de onderzijde gefixeerd door (vacuüm)zuignappen . Een servo aangedreven arm met (vacuüm)zuignappen  pakt de doos op de lange zijde op en trekt de doos open. Door dit systeem worden de dozen immer haaks open getrokken en dit is minder karton gevoelig. Het invouwen van de binnenkleppen wordt door servo aangedreven armen gedaan.

Na het opzetten wordt de doos door de transportslede naar de volgende positie getransporteerd. De Hotmelt wordt middels een meervoudig pistool tijdens het transport op de buitenzijde van de binnenkleppen gespoten. Vervolgens worden de buitenkleppen gevouwen en worden de binnen- en buitenkleppen door servo aangedreven stempels aangedrukt. Bij de volgende stap wordt de doos door de transportslede naar het draaistation getransporteerd. Hier wordt de doos door een servo aangedreven draaikruis 90° gedraaid op een aangedreven rollenbaan en uitgevoerd naar een gereedstaande transporteenheid.

Voordelen

  • Dozen worden altijd haaks opgezet.
  • Alle begewegingen zijn servo-gestuurd.
  • Kostenbeparing door het toepassen van energiezuinige Servomotoren en elektrische vacuümpompen.
  • Formaatomstelling: in 3 minuten zonder gereedschap.
  • Kleur: naar klantwens volgens RAL-kleur.

Neem direct contact op met ons voor meer informatie over deze machine.      

Downloads

Datasheet Knecht dozenopzetmachine A-700      

Ga naar de website van Maschinenbau Knecht GmbH